Litt om oss

Vil fortelle litt om kennelen’s oppstart og eierne
The Kennel and the overs

gunvor1.jpg (22296 bytes) Sigurd.jpg (25345 bytes)

Gunvor   og  Sigurd

Innehavere er Gunvor (mor i huset) og Sigurd (far i huset).Vi har tre sønner.  Roger er eldst, hanfor tiden i Algarheim ved Oslo har to jenter. Nr. to  er  Bjørn Tore, han bor i Tromsø,   han har en jente og en gutt. Så er det yngste gutten  Kurt Are,  bor i Oslo sammen med sin Suppata. Alle tre vokste opp i Bergsfjord.  Pga. skolegang flyttet guttene tidlig hjemmefra. Siden har de fått sine egne hjem hver på sin plass. Derfor blir det hundene som nå er våre barn. Det kan kanskje til tider dreie seg vel mye om hunder.

Gunvor har vokst opp med hunder og slik kom også Sigurd inn i dette miljøet. Etter lærerskolen i Bodø først på 1960 -tallet, der Sigurd hadde sett en kullsort Labrador, ble dette hans største drøm. En slik hund ville han ha.

Gunvor was grown up with dogs.  When Sigurd saw a black Labrador in the late late sixties, he wanted a dog like that.

Først i 1975 kom vår første Labrador i huset. Siden kom det flere. Den mest interessante hunden vi har hatt, var en Italiensk vakthund som vi kjøpte fra England i 1977. Rasen het Maremma Sheepdog. Hun ble N UCH etter to år.

At least, in 1975, we got the first labrador, and later there was more Labradors.  Another dreed we enjoyed was The Maremma Sheepdog. From her we learned much about dogs.

quinta.jpg (10355 bytes)

Quinta, vår Maremma Sheepdog

Av henne lærte vi mye hundehold. Gunvor savner maremma’en enda. Det vi lærte av henne om egen vilje og vakthold har vi hatt mye nytte av i arbeidet med våre Tibetanske Spaniels. De har mange ting felles disse to rasene.

Med rasehunder i huset kom interessen for valper. Vi bodde da som nå langt oppe i Nord-Norge.  De første årene bodde vi ute ved Lopphavet, der naturen og landskapet var preget av et hardt klima.

(Hvem har ikke hørt om Bodø’s uttrykk "Dra på Lopphavet" ) Fra Stompafilmen.

The village Bergsfjord is meaning a fjord surronded by mountains. Our Kennel Bergrabben means somting like Mountain and rocks.

Stedet var Bergsfjord. En liten fjord med høye fjell og bergeklipper over alt. her bodde vi i 17 år. Hva var vel mer normalt enn at vårt kennelnavn måtte bli :

*****BERGRABBEN*****

silda.jpg (15655 bytes)

Bergsfjord

Selv om vi senere flyttet til naturskjønne Alta, som også er i Finnmark, var Bergrabben vårt navn. For de som ikke vet det kan vi si at Alta er en naturperle som må oppleves. Nok av variert natur som gir tilbud for alle interesser og behov.

Etter hvert har aldren gjort inntog hos oss også. Å etter våre vanlige 17 år på et sted fikk vi lyst å forflytte oss litt. 1 juli 2003 valgte vi derfor å flyttet til Mellerud i Sverige som ligger ved vakre Vëneren. Her er det et bedere klima og litt mindre med snø å ta hånd om på vinteren. Vi trives her og håper at dette kan bli vårt endested.

We moved to Alta, a very beautiful place, with a well known canyon

sautso.jpg (15054 bytes)

Sautso - Europas vakreste Canyen
Sautso - the most beautiful Canyon in Europe